NPV

  • Start
  • Activiteiten
  • Opleidingen bij De Fruithof

Knop NPV Lid 2018 300x35 Knop IPP 2018 500x35     Knop Fruithof 2020 500x35

De Fruithof opleidingsprogramma 

 
   
 Fruithof  


Hierbij informeren wij u graag over een aantal activiteiten voor de particuliere en professionele fruitliefhebber die de Fruithof de komende tijd organiseert en wellicht interessant voor u zijn. Bij alle activiteiten hebben we gekeken hoe we mensen kunnen blijven ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierbij staat uiteraard de veiligheid en gezondheid van deelnemers en docenten en samenleving voorop. Voor alle activiteiten geldt dat we richtlijnen van het RIVM in de gaten houden en waar nodig aan de dan geldende situatie zullen aanpassen.

Wij hebben voor onze opleidingen twee toonaangevende personen op hun vakgebied aan ons weten te binden. Auke Kleefstra, pomoloog en mede oprichter van de Fruithof voor de cursussen voor de aanplant, onderhoud en snoei van Hoogstam fruitbomen en Christian Weij, auteur van het boek “Verrot Lekker, zelf fermenteren, eenvoudig lekker en & gezond” voor de cursussen fermenteren van groente en fruit die we voor het eerst gaan organiseren.

 

 

Cursus zelf cider maken met oude appelrassen

Cider maken is een ambacht, het is veel breder dan een vak, het gaat om de ultieme vakbeheersing die in de praktijk geleerd is (kennis, vaardigheden en ontwikkeling). Het maken van cider die jezelf lekker vindt of een vooraf bepaalde smaak bereiken is best lastig.

Voor deze cursus heeft de Fruithof samenwerking gezocht met een professionele cidermaker en deskundige, Bernd Wondergem. Hij heeft een cursus ontwikkeld volgens het zogenaamde meester-gezel principe: het leren door doen.

Bernd heeft zijn opleiding als cider- en wijnmaker onder andere genoten bij de University of California. Hij heeft een eigen ciderboomgaard met speciale appel- en perenrassen voor de cider en een kleine wijngaard, samen genaamd Het Hamerstuk. Bernd werkt ambachtelijk, hij gebruikt geen kunstmatige smaaktoevoegingen, en houdt van het maken van een gevarieerd aanbod aan cider. De cursus is op drie dagen: 28 augustus, in oktober en in maart/april 2022.

Wat is inbegrepen?
- Boek ‘Ambachtelijke cider in Nederland’ (achtergrond en basistheorie)
- Boek ‘Zelf cider maken met eigen appels’ (verdieping en metingen)
- De gemaakte cider
- De poductiebeschrijvingen en het ingevulde logboek

Uitgebreide informatie over deze cursus vind u hier.

Prijs per deelnemer € 265,=.

Plaats: De Fruithof, grote kas, Majoor van Swietenlaan 1a, 8382CE, Frederiksoord

Datum en tijdstip aanvang: 28 augustus 2021, Aanvang 10:00 uur

U kunt zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aanmelding s.v.p. de cursusnaam vermelden.

 

 

 
Voor wie, waar en wanneer

>  De cursussen staan open voor Leden en niet leden van de NPV.

>  De  locatie waar de cursussen worden gegeven is in de kas van De Fruithof, Majoor van Swietenlaan 1a,8382CE te Frederiksoord.

>  De cursussen beginnen om 10.00 uur en eindigen om uiterlijk 16.00 uur. Er is een lunchpauze van 12.00 tot 13.00 uur.


 
Aanmelding en inschrijving

De cursussen hoogstamfruit vinden plaats in de maanden januari en februari. Bij aanmelding kunt u een bepaald weeknummer opgeven. U ontvangt daarna een definitieve datum waarop de cursus wordt gegeven. U kunt zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij aanmelding s.v.p. de cursus en het weeknnummer vermelden.