30 jaar NPV def 2

  • Start
  • Diverse
  • Externe links

Knop NPV Lid 2018 300x35 Knop IPP 2018 500x35     

Interessante links over fruit
  Het Tijdschrift Landleven draagt oude fruitrassen een warm hart toe en schenkt daarbij veel aandacht aan de NPV. Zie de rubriek Bongerd.

  Fruittuin.com - De webwinkel voor fruitbomen

Homepage Fruitlent

 

FruitLent is géén boomkwekerij, FruitLent is géén tuinbouwbedrijf, FruitLent is géén tuincentrum.

Wat is FruitLent dan wel ?

FruitLent is een door twee hobbyisten professioneel aangelegde exclusieve vruchtentuin, gelegen in het voormalige tuindersdorp Lent in Nijmegen-Noord. De oppervlakte van de vruchtentuin bedraagt circa 1.000 m².

Andere pomologische verenigingen
  Pomologische Vereniging Noord-Holland - De werkgroep stimuleert het behoud van hoogstamfruitbomen door middel van diverse activiteiten.

  Nationale Boomgaarden Stichting België

Sites van NPV leden
  Bongerd Groote Veen -  De site van de Bongerd Groote Veen staat vol met informatie over appels, peren, pruimen, ziektebeelden bij fruitbomen, enzovoort. In de boomgaard groeien meer dan 80 historische fruitrassen.

  Kwekerij "de Baggelhof" - Kwekerij "de Baggelhof" heeft een aantrekkelijke site en presenteert daar jaarlijks haar aanbod aan vruchtbomen. Naast het enorme aanbod, die thuis hoort in de particuliere tuin of boomgaard, biedt zij als een van de weinige kwekers in Nederland vruchtbomen aan die pomologisch zeer interessant zijn.

  Landschapsbeheer Nederland - De twaalf provinciale organisaties voor landschapsbeheer vormen samen Landschapsbeheer Nederland. Dit samenwerkingsverband streeft naar behoud, beheer en ontwikkeling van een ecologisch en mooi cultuurlandschap met een streekeigen karakter.

  Hoogstambrigade Steenwijkerland - Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die hoogstamfruitbomen snoeit in de Kop van Overijssel.

  Boomgaard Borg Verhildersum te Leens - In opdracht van de Stichting Landgoed Verhildersum werd er eind 1990 begonnen met het planten van 48 verschillende fruitbomen. Deze hoogstammen werden geplant door leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging. Momenteel staan er 98 fruitbomen.

  Het Pomologisch Genootschap Limburg (PGL) is een stichting die zich inzet voor het behouden, bevorderen en uitdragen van de kennis over oude (hoogstam)fruitrassen en de Limburgse fruitcultuur.