NPV

  • Start
  • Diverse
  • Externe links

Knop NPV Lid 2018 300x35 Knop IPP 2018 500x35     Knop Fruithof 2020 500x35


Interessante links over fruit


Freek vd Wal 2020 03

Leuk fotoalbum van de fruitdagen in september 2019.

Schone Fruitteelt  

Stichting Schone Fruitteelt

Stichting Schone Fruitteelt heeft als doel om de fruitteelt te (laten) ontwikkelen tot een sector die breed wordt gewaardeerd door de schone producten* die zij voortbrengt.

 

Het Tijdschrift Landleven draagt oude fruitrassen een warm hart toe en schenkt daarbij veel aandacht aan de NPV. Zie de rubriek Bongerd.

 
Fruittuin.com
- De webwinkel voor fruitbomen

Homepage Fruitlent

 

FruitLent is géén boomkwekerij, FruitLent is géén tuinbouwbedrijf, FruitLent is géén tuincentrum.

Wat is FruitLent dan wel ?

FruitLent is een door twee hobbyisten professioneel aangelegde exclusieve vruchtentuin, gelegen in het voormalige tuindersdorp Lent in Nijmegen-Noord. De oppervlakte van de vruchtentuin bedraagt circa 1.000 m².


Andere pomologische verenigingen

  Pomologische Vereniging Noord-Holland
De werkgroep stimuleert het behoud van hoogstamfruitbomen door middel van diverse activiteiten.

 
Nationale Boomgaarden Stichting BelgiëSites van NPV leden

dekemastate

Dekemastaete

SLOT MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Vlakbij Leeuwarden, aan de rand van het pittoreske terpdorp Jelsum, ligt Dekema State, één van Frieslands oudste states.
Gesticht in de 14e eeuw als verdedigbare zaalstins, groeide het gebouw in de eeuwen daarna uit tot een woning van adellijke alure, bewoond door onder andere de families Camstra, Dekema en Van Wageningen. Deze laatste familie bewoonde de state ruim 200 jaar.
Tevens een prachtige locatie om oud fruit en leifruit te bekijken in de tuinen van Dekemastaete.

 logokopersporen klein

Kopersporen 
is eind 2003 ontstaan, toen Joop via internet op het spoor kwam van het PKS bronzen tuingereedschap. Hij vond dit zo geweldig werken, dat zijn vrouw Henny besloot dit gereedschap uit Oostenrijk te importeren.
Beide, nu deels werkzaam in de zorg, groeiden op een wat nu biologische boerderij heet, maar toen normale boerderijen waren. Later kwamen de ‘zegeningen’ van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Joop heeft zich altijd door de natuur laten inspireren. Zijn uitgangspunt is dat de natuur en de aarde perfect werken. Wij kunnen alleen maar proberen de processen van de aarde te begrijpen. 
Joop is sinds 1983 lid van de NPV.

  Bongerd Groote Veen
De site van de Bongerd Groote Veen staat vol met informatie over appels, peren, pruimen, ziektebeelden bij fruitbomen, enzovoort. In de boomgaard groeien meer dan 80 historische fruitrassen.

  Kwekerij "de Baggelhof"
Kwekerij "de Baggelhof" heeft een aantrekkelijke site en presenteert daar jaarlijks haar aanbod aan vruchtbomen. Naast het enorme aanbod, die thuis hoort in de particuliere tuin of boomgaard, biedt zij als een van de weinige kwekers in Nederland vruchtbomen aan die pomologisch zeer interessant zijn.

  Landschapsbeheer Nederland
De twaalf provinciale organisaties voor landschapsbeheer vormen samen Landschapsbeheer Nederland. Dit samenwerkingsverband streeft naar behoud, beheer en ontwikkeling van een ecologisch en mooi cultuurlandschap met een streekeigen karakter.

  Hoogstambrigade Steenwijkerland
Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die hoogstamfruitbomen snoeit in de Kop van Overijssel.

  Boomgaard Borg Verhildersum te Leens
In opdracht van de Stichting Landgoed Verhildersum werd er eind 1990 begonnen met het planten van 48 verschillende fruitbomen. Deze hoogstammen werden geplant door leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging. Momenteel staan er 98 fruitbomen.

  Het Pomologisch Genootschap Limburg
(PGL) is een stichting die zich inzet voor het behouden, bevorderen en uitdragen van de kennis over oude (hoogstam)fruitrassen en de Limburgse fruitcultuur.