Hierbij informeren wij u graag over een aantal activiteiten voor de particuliere en professionele fruitliefhebber die de Fruithof de komende tijd organiseert en wellicht interessant voor u zijn. Bij alle activiteiten hebben we gekeken hoe we mensen kunnen blijven ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Wij hebben voor onze opleidingen twee toonaangevende personen op hun vakgebied aan ons weten te binden. Auke Kleefstra, pomoloog en mede oprichter van de Fruithof voor de cursussen voor de aanplant, onderhoud en snoei van Hoogstam fruitbomen en Christian Weij, auteur van het boek “Verrot Lekker, zelf fermenteren, eenvoudig lekker en & gezond” voor de cursussen fermenteren van groente en fruit die we voor het eerst gaan organiseren.

zaterdag 21 januari 2024

Cursus wintersnoei

.meer info

zaterdag 4 maart 2024

Entcursus en open dag

.meer info
Wilt u een speciaal ras laten enten?

Van de meer bekende oude rassen is op de entdagen vaak enthout beschikbaar, maar als u wilt weten of enthout van een bepaald ras die dag aanwezig is, neemt u dan bijtijds (vanaf januari) contact op met de organisator. Dan wordt geprobeerd dit voor u te verzamelen.
Als u een groter aantal enten wilt laten maken of alleen een flink aantal onderstammen (meer dan vijf) wilt aanschaffen, neemt u dan ook van tevoren contact op met de organisator om teleurstelling te voorkomen. In principe zijn de volgende onderstammen beschikbaar:
>  Appel: zaailing, MM106, M26
>  Peer: zaailing, kwee A
>  Pruim: Saint Julien A