Websites van NPV-Leden

Dekemastaete

Vlakbij Leeuwarden, aan de rand van het terpdorp Jelsum, ligt Dekema Staete, één van Frieslands oudste states.
Gesticht in de 14e eeuw als verdedigbare zaalstins, groeide het gebouw in de eeuwen daarna uit tot een woning van adellijke alure, bewoond door onder andere de families Camstra, Dekema en Van Wageningen. Deze laatste familie bewoonde de staete ruim 200 jaar.
Tevens een prachtige locatie om oud fruit en leifruit te bekijken in de tuinen van Dekemastaete.

Kopersporen

Eind 2003 ontstaan, toen Joop via internet op het spoor kwam van het PKS bronzen tuingereedschap. Hij vond dit zo geweldig werken, dat zijn vrouw Henny besloot dit gereedschap uit Oostenrijk te importeren.
Joop heeft zich altijd door de natuur laten inspireren. Zijn uitgangspunt is dat de natuur en de aarde perfect werken. Wij kunnen alleen maar proberen de processen van de aarde te begrijpen. 
Joop is sinds 1983 lid van de NPV.

Freek van der Wal

Groencentrum Freek van der Wal in Siddeburen heeft alles in huis wat je van een tuincentrum mag verwachten. Bij ons vindt je zelfs meer dan 600 soorten vaste planten, een megagroot assortiment bosplantsoen, wel meer dan 3000 bomen en een enorm aanbod fruitbomen. Het meeste wordt bij ons op de kwekerij gekweekt.

De Baggelhof

Kwekerij de Baggelhof is een historische vruchtboomkwekerij in Terheyl in de kop van Drenthe. Lubbert Dijk is in 2008 begonnen met het opstarten van de kwekerij. De Baggelhof heeft zijn naam te danken aan het pad Baggelveld, waaraan de kwekerij ligt. Voor een goed advies bent u bij ons aan het goede adres.
- Historische fruitbomen
- Vermeerderen van fruitrassen
- Enten en oculeren op verzoek
- Levering van kleinfruit
- Flora inventarisatie

Uw bedrijf??

Glavi amet ritnisl libero molestie ante ut fringilla purus eros quis glavrid from dolor amet iquam lorem bibendum

en uw bedrijf??

Glavi amet ritnisl libero molestie ante ut fringilla purus eros quis glavrid from dolor amet iquam lorem bibendum

andere interessante Websites

Bongerd Groote Veen
De site van de Bongerd Groote Veen staat vol met informatie over appels, peren, pruimen, ziektebeelden bij fruitbomen, enzovoort. In de boomgaard groeien meer dan 80 historische fruitrassen.
Landschapsbeheer Nederland
De twaalf provinciale organisaties voor landschapsbeheer vormen samen Landschapsbeheer Nederland. Dit samenwerkingsverband streeft naar behoud, beheer en ontwikkeling van een ecologisch en mooi cultuurlandschap met een streekeigen karakter.
Hoogstambrigade Steenwijkerland
Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die hoogstamfruitbomen snoeit in de Kop van Overijssel.
Boomgaard Borg Verhildersum te Leens
In opdracht van de Stichting Landgoed Verhildersum werd er eind 1990 begonnen met het planten van 48 verschillende fruitbomen. Deze hoogstammen werden geplant door leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging. Momenteel staan er 98 fruitbomen.
Het Pomologisch Genootschap Limburg
(PGL) is een stichting die zich inzet voor het behouden, bevorderen en uitdragen van de kennis over oude (hoogstam)fruitrassen en de Limburgse fruitcultuur.
Pomologische Vereniging Noord-Holland
De vereniging stimuleert het behoud van hoogstamfruitbomen door middel van diverse activiteiten.
FruitLent is géén boomkwekerij, FruitLent is géén tuinbouwbedrijf, FruitLent is géén tuincentrum. 
Wat is FruitLent dan wel ?

FruitLent  is een door twee hobbyisten professioneel aangelegde exclusieve vruchtentuin, gelegen in het voormalige tuindersdorp Lent in Nijmegen-Noord. 
De oppervlakte van de vruchtentuin bedraagt circa 1.000 m².